Menu
  • Dziś jest : 25 listopada 2021 Imieniny : Erazma, Katarzyny, Beaty
  • Menu

    Ciasto kakaowe nadziane jabłkami

  •  

    Ciasto kakaowe nadziane jabłkamiCiasto kakaowe nadziane jabłkami powstało z mojego uwielbienia do jabłek które nie zna granic tu w troszkę innej wersji niż standardowa szarlotka.

    Składniki :

    5 jajek
    1 szkl. cukru
    1 szkl. oleju
    3 szkl. mąki pszennej
    cukier waniliowy
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1,5 łyżeczki sody
    2 łyżki kakao
    5 jabłek

    Przygotowanie :

    Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w plastry.
    Następnie zasypujemy je cukrem i odstawiamy na ok. 1 godzinę.
    Jajka miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki i ucieramy do
    momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
    Do gotowego ciasta dodajemy jabłka i mieszamy.
    Pieczemy  w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 st.C przez ok.70 minut.
    Ciasto przed wyciągnięciem z piekarnika sprawdzamy patyczkiem czy jest
    dopieczone w środku.

  • 2 odpowiedzi na “Ciasto kakaowe nadziane jabłkami”

    1. Mirr pisze:

      Idealne na sezon jabłkowy – trzeba wypróbować jak smakuje

    2. OlciaK pisze:

      Kakao i jabłka brzmi świetnie

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Ciasto wilgotne

      Ciasto wilgotne niezwykle proste wręcz skromne ciasto które rozpływa się w ustach. Składniki : 1,5 szkl. cukru 1 szkl....

    Zamknij