Karkówka z grilla o wyrazistym smaku
Karkówka z grilla o wyrazistym smaku to takie moje pożegnanie lata,
całego sezonu grillowego. Chciałam wykorzystać ostatni moment
kiedy słoneczko tak pięknie świeci i wpadłam na ten pomysł.
Nie martwcie się jednak jeśli nie macie odwagi odpalić grilla
to możecie sobie taką karkówkę upiec w piekarniku 😉
Składniki :
1,5 schabu karkowego bez kości
1 op. przyprawy Karkówka Montreal Steak (użyłam firmy Kamis)
piwo
sól zmiękczająca mięso
3 łyżki oleju
Przygotowanie :
Karkówkę myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i zbijamy tłuczkiem.
Następnie oprószamy solą zmiękczająco mięso z jednej strony.
W miseczce rozrabiamy olej z przyprawą którą nacieramy mięso z obu stron.
Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin (u mnie była to cała noc).
Po tym czasie mięsko smażymy na rozgrzanym grillu z obu stron pod koniec skrapiając
je odrobiną piwa, by było bardziej kruche.
Smacznego
pysznosći
Też próbowałam tej przyprawy i muszę przyznać , ze karkówka smakuje wyśmienicie .
normalnie smaczka narobiłaś
pycha!!!
Nowe wydanie pyszności 🙂
ajj zapachniało latem 🙂 Zrobiło się pysznie 🙂