Karkówka z grilla w marynacie
Karkówka z grilla w marynacie jest klasycznym daniem serwowanym przez Polaków w okresie grillowym.
Dziś przedstawię Wam mój pomysł na jej przyrządzenie.
Składniki :
1,2 schabu karkowego bez kości
4 łyżki przyprawy do grilla klasycznej (użyłam firmy Kamis)
piwo
sól zmiękczająca mięso
3 łyżki oliwy
Przygotowanie :
Karkówkę myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i zbijamy tłuczkiem.
Następnie oprószamy solą zmiękczająco mięso z jednej strony.
W miseczce rozrabiamy oliwę z przyprawą klasyczną którą nacieramy mięso
z obu stron. Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin (u mnie była to cała noc).
Po tym czasie mięsko smażymy na rozgrzanym grillu z obu stron pod koniec skrapiając
je odrobiną piwa, by było bardziej kruche.
Smacznego
O karkóweczka wygląda przepysznie 🙂 Mój mąż ją uwielbia 🙂
Pyszna propozycja 🙂 oj zjadłabym taką teraz 🙂 super pomysł na grilla :-)ale również można taką upiec w piekarniku 🙂
pysznosći
mmm pychotka mam cheć na drugiego grilla 😛
Sama chętnie zjadła bym karkówkę z grilla .
coraz to pyszniejsze potrawy serwujesz