Menu
  • Dziś jest : 7 grudnia 2024 Imieniny : Marcina, Ambrożego, Agatona
  • Menu

    Kotlet schabowy pod pieczarkową pierzynką

  • Kotlet schabowy pod pieczarkową pierzynką

    Kotlet schabowy pod pieczarkową pierzynką to propozycja dla wszystkich
    chcących urozmaicić podanie tego słynnego kotleta.

    Składniki :

    4 plastry schabu
    1 jajko
    1 szkl. bułki tartej
    olej
    500g pieczarek
    150g żółtego sera
    1 cebula
    pieprz
    sól

    Przygotowanie :

    Mięso myjemy, osuszamy, rozbijamy tłuczkiem , następnie posypujemy solą i pieprzem.
    Jajko roztrzepujemy widelcem.
    Każdy kotlet panierujemy w jajku i bułce.
    Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron.
    Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w grubszą kostkę.
    Cebulę obieramy i kroimy w pióra.
    Na patelni szklimy cebulę, dodajemy pieczarki.
    Wszystko podduszamy.
    Pod koniec doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
    Gotowy farsz wykładamy na usmażone kotlety.
    Wierzch posypujemy startym na tarce o drobnych oczkach żółtym serem.
    Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190st.C aż ser się zrumieni.
    Tak przygotowane kotlety możemy podać np. z ziemniakami lub frytkami z surówką.
    Smacznego 😉

  • 9 odpowiedzi na “Kotlet schabowy pod pieczarkową pierzynką”

    1. Katarzyna Skrypnik pisze:

      uwielbiam kotlety, muszę spróbować

    2. Uwielbiam takie kotlety, one są przepyszne 🙂

    3. Joanna ( Różowa Kuchnia) pisze:

      Ja bym zrobiła bez cebuli , nie mogę jej jeść 🙂 Tak poza tym bardzo apetycznie wygląda .

    4. Alicja pisze:

      Hmmmm kotlet i pieczarki….To musi byc pyszne 🙂

    5. Aga pisze:

      Uwielbiam kotlety w tej wersji 😀 Mega!

    6. kasia pisze:

      same pysznosći

    7. Justyna pisze:

      mniam uwielbiam schabowego

    8. wadera61 pisze:

      Kiedy mam zimne kotlety tak robię .Cebuli nie dodaję bo nie wszyscy lubią lub mogą.

    9. grażka pisze:

      smaczniutki kotlecik,robię podobne z fileta z kurczaka 🙂

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *