Kotlety schabowe nadziewane szparagami
Kotlety schabowe nadziewane szparagami
to urozmaicenie dla klasycznych kotletów.
Smak imponujący.
Sprawdzi się świetnie jako dodatek nie tylko do niedzielnego obiadu.
Składniki :
8 plasterków schabu
8-16 szt. szparag zielonych
8 plasterków sera żółtego
8-16 pomidorków koktajlowych
4 łyżki śmietany 18%
3 jajka
sól
pieprz
1 szkl. bułki tartej
3/4 szkl. mąki
olej do smażenia
Przygotowanie :
Schab myjemy, osuszamy.
Rozbijamy na cienki placek.
Oprószamy solą i smarujemy śmietaną połączoną z pieprzem.
Odstawiamy do lodówki na 1,5h do schłodzenia.
W między czasie oczyszczamy szparagi.
Gotujemy wodę pod koniec dodając soli.
Wkładamy szparagi w pozycji pionowej na 10 minut.
Po tym czasie wyciągamy je, układamy na sitku.
Następnie na schłodzony schab wykładamy plasterki sera,
ugotowane szparagi oraz pomidorki umyte i pokrojone na połówki/ćwiartki.
Zwijamy kotlet w rulon.
Spinamy wykałaczką.
Panierujemy w bułce połączonej z mąką oraz w roztrzepanym jajku.
Smażymy na rozgrzanym oleju.
Smacznego
Takich kotletów jeszcze nie jadłem trzeba będzie to zmienić
Kotlet ze szparagami , muszę przyznać że zaintrygowałaś mnie 🙂