Muffiny bananowe
Dziś na życzenie synka powstały te smaczne Muffinki.
Ich zrobienie mogło być możliwe dzięki uprzejmości
sklepu internetowego Helios-szklo.pl
Kolorowe foremki silikonowe to nie tylko
radość dla oka, ale również przyjemność pieczenia.
Trwałe i odporne, a te kolory to jak powitanie wiosny.
Polecam
Przepyszne babeczki które zawsze zjemy ze smakiem
Składniki :
1 szkl. mąki
3/4 szkl. cukru brązowego
2 jajka
2 banany
100g masła
100ml oleju
3 łyżeczki kakao
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 łyżeczki sody
szczypta soli
Przygotowanie :
W misce ucieramy na puszystą masę
jajka, cukier, masło oraz olej.
Następnie dodajemy mąkę przesianą
z kakaem, cynamonem, proszkiem, sodą i solą.
Miksujemy do idealnego połączenia się składników.
Banany obieramy i rozgniatamy widelcem.
Dodajemy do wyrobionego ciasta.
Całość mieszamy.
Ciasto przekładamy łyżką do foremek na muffinki.
Wypełniamy je do połowy.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.C
przez 25-30 minut.
Smacznego
Aż z FB przyszłam poczytać o tych cudeńkach. Chodzą za mną takie czarnulki ale…kiedy na to zdobędę czas?:( miłego dnia 🙂