Naleśniki kokosowe z ziarnami i aroniowym dodatkiem
Naleśniki kokosowe z ziarnami i aroniowym dodatkiem są rewelacyjną
opcją dla wszystkich którzy mają już dość standardowego smaku.
Poniżej podaję Wam zmniejszoną o połowę liczbę składników
(ja musiałam zrobić ich więcej, by wszyscy domownicy byli syci)
Składniki :
0,5l mleka kokosowego (użyłam firmy Alpro)
100g ziaren Cynamonowy raj (użyłam firmy Ziarenkowo)
500g mąki
4jajka
2,5 szkl wody
szczypta soli
dżem aroniowo-jabłkowo-gruszkowy (użyłam firmy Aronia-Aroniowe Pole)
olej do smażenia
Przygotowanie:
W misce miksujemy na jednolitą konsystencję
jajka, mleko, mąkę, sól, wodę i ziarna.
Smażymy na małej ilości oleju cieniutkie naleśniczki.
Po przestudzeniu smarujemy je dżemem.
Składamy wedle uznania.
Delektujemy się niecodziennym smakiem.
uwielbiam naleśniki i to najlepiej z dżemem jabłkowym 🙂 a te wyglądaj przepysznie 🙂
Widzę tu u ciebie 3 różne smaczne składniki ziarna mleko i dżem . Co do dżemu aronia jest dobra na ciśnienie . Moja teściowa piję sok z aronii .
Pyszności. Też robię kokosowe i są bardzo smaczne 🙂 dodatki rewelacja 🙂
o super pomysł z tym kokosem nigdy takich nie jadłam
Uwielbiam naleśniki, a te wyglądają mega apetycznie! 🙂 Na pewno wypróbuję.
pychotka!!!
naleśniki moje ulubione danie
Takich jeszce nie jadłam, moga być smaczne 🙂
Inna wersja naleśników i na pewno super smaczna !
Wspaniałe zdjęcie, a muszą być pyszne 🙂