Roladki schabowe
Obiad , a może przystawka roladki sprawdzają się zawsze.
Składniki :
4 plastry schabu
4 plastry szynki
15 dag sera żółtego
2 duże ogórki konserwowe
musztarda
sól
pieprz
bułka tarta
jajko
olej
wykałaczki
Przygotowanie :
Schab myjemy, osuszamy i rozbijamy na cienko tłuczkiem.
Następnie oprószamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą. Na mięsie układamy szynkę,
ogórek pokrojony w plasterki i ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach.
Tak przygotowany kotlet zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką.
Do jednej miseczki wsypujemy bułkę tartą, a do drugiej wbijamy jajko które rozbełtanym.
Kotlety obtaczamy w jajku, a następnie w bułce.
Smażymy z obu stron na patelni z tłuszczem.
Roladki możemy podać same lub np. z ziemniakami i sałatą.
Smacznego
Bardzo apetycznie wyglądają te roladki 🙂