Menu
  • Dziś jest : 13 maja 2025 Imieniny : Serwacego, Ofelii, Roberty
  • Menu

    Roladki schabowe

  •  

    Roladki schabowe

    Obiad , a może przystawka roladki sprawdzają się zawsze.

    Składniki :

    4 plastry schabu
    4 plastry szynki
    15 dag sera żółtego
    2 duże ogórki konserwowe
    musztarda
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    jajko
    olej
    wykałaczki

    Przygotowanie :

    Schab myjemy, osuszamy i rozbijamy na cienko tłuczkiem.
    Następnie oprószamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą. Na mięsie układamy szynkę,
    ogórek pokrojony w plasterki i ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach.
    Tak przygotowany kotlet zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką.
    Do jednej miseczki wsypujemy bułkę tartą, a do drugiej wbijamy jajko które rozbełtanym.
    Kotlety obtaczamy w jajku, a następnie w  bułce.
    Smażymy z obu stron na patelni z tłuszczem.
    Roladki możemy podać same lub np. z ziemniakami i sałatą.
    Smacznego

     

  • Jedna odpowiedź do “Roladki schabowe”

    1. tu-tusia pisze:

      Bardzo apetycznie wyglądają te roladki 🙂

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *