Sałatka z serdelków i sera
Sałatka w niecodziennym wydaniu która zaskoczy smakiem.
Składniki które zaspokoją największy głód w kilka chwil.
Wszystko to przygotujesz w 10 minut.
Sałatka z serdelków i sera będzie idealna na każdą porę dnia.
Jesteście ciekawi to zapraszam
Składniki :
4 serdelka z Borów (użyłam firmy Gzella)
300g sera żółtego
6-7 jajek
8-10 ogórków konserwowych (przygotowanych według tego przepisu – Klik)
1 dość duży pęczek kopru
sól
Sos :
1/2 szkl. oleju
2 szkl. zalewy z ogórków kiszonych (przygotowanych według tego przepisu – Klik)
6-7 łyżek musztardy
2 łyżki octu winnego
pieprz
papryka ostra
kminek
Przygotowanie :
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo.
Studzimy, obieramy i kroimy w grubszą kostkę.
Serdelki, ser i ogórki kroimy w paski.
Koperek myjemy, osuszamy i siekamy.
Sałatkę zalewamy sosem.
Mieszamy i schładzamy w lodówce.
Sos :
W misce łączymy zalewę z ogórków z olejem, musztardą i octem.
Doprawiamy do smaku pieprzem, papryką i kminkiem.
Mieszamy i dodajemy do sałatki.
Ponownie delikatnie mieszamy.
Brzmi bosko
Ojj ślinka cieknie… Od razu zgłodniałam 🙂